Apteekki Trio

Kauppakeskus Trio

Aleksanterinkatu 18

15140 LAHTI
 03 884 210*

Palvelemme 

ma-pe 9-20  |  la 9-17  |

Poikkeusaukioloajat: ks. "Ajankohtaista"-osio.

Noutolokerikot käytettävissä myös apteekin aukioloaikojen ulkopuolella.

Apteekkiasiointi toisen puolesta helpottuu

Apteekkiasioinnissa on otettu käyttöön sähköinen valtakirja, jolla voit valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestasi kaikissa suomalaisissa apteekeissa. Tästä on etua silloin, kun et itse pysty hoitamaan asioita esimerkiksi sairauden, ulkomaanmatkan tai muun esteen vuoksi.


Valtuuttamasi henkilö ei tarvitse apteekissa Kela-korttiasi tai potilasohjettasi. Riittää, että hän kertoo asioivansa puolestasi, todistaa henkilöllisyytensä ja antaa henkilötunnuksesi. Toisen puolesta voit jatkossakin noutaa reseptilääkkeitä myös ilman sähköistä valtuutta. Tällöin asioijalla on oltava mukanaan potilaan Kela-kortti tai potilasohje.


Miten annan valtuuden?

Voit antaa sähköisen valtuuden Väestörekisterikeskuksen Suomi.fi-verkkopalvelussa kirjautumalla palveluun omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Toisen valtuuttamiseen tarvitset hänen nimensä ja henkilötunnuksensa.


Valtuuttamallasi henkilöllä on apteekissa oikeus:
  • noutaa reseptilääkkeitäsi
  • uusia reseptejäsi
  • tarkistaa Kela- ja reseptitietojasi sekä lääkkeisiin liittyviä etuustietojasi
  • mitätöidä reseptejäsi
  • pyytää yhteenvetoa resepteistäsi
Valtuus on voimassa kaikissa apteekeissa valtuuttajan valitseman ajanjakson, korkeintaan 25 vuotta. Alaikäisen lapsen huoltajan ei tarvitse tehdä sähköistä valtuutusta. Lailliset huoltajuustiedot tulevat apteekissa näkyviin automaattisesti väestötietojärjestelmän tiedoista. Apteekissa huoltajan on tiedettävä lapsen henkilötunnus.


Miten toimin, kun asioin sähköisellä valtuudella toisen puolesta?

Kerro apteekissa, että asioit valtuutettuna toisen henkilön puolesta ja anna hänen henkilötunnuksensa. Toisen puolesta asioivana henkilöllisyytesi tarkistetaan apteekissa. Tunnistamisvälineeksi käyvät passi, henkilökortti ja ajokortti. Kela-kortti ei käy henkilöllisyyden osoittamiseen.

Apteekki tarkistaa sähköisesti valtuuden voimassaolon. Voimassaolevan valtuuden myötä apteekki saa käyttöönsä kaikki asioinnissa tarvittavat tiedot reseptikeskuksesta ja Kelasta.


Jos kohtaat puolesta asioinnissa ongelmia, ota yhteyttä Kansalaisneuvontaan (kansalaisneuvonta.fi).
Apteekin ei ole mahdollista vaikuttaa Suomi.fi-palvelun välittämiin tietoihin.
Apteekin henkilökunta antaa mielellään lisätietoja sähköisestä valtuudesta. Lisätietoja löydät myös Suomi.fi-palvelusta.
0
Feed