Apteekki Trio

Kauppakeskus Trio

Aleksanterinkatu 18

15140 LAHTI
 03 884 210*

Palvelemme 

ma-pe 9-20  |  la 9-17  |

Poikkeusaukioloajat: ks. "Ajankohtaista"-osio.

Noutolokerikot käytettävissä myös apteekin aukioloaikojen ulkopuolella.

Uusi Devisol Dino 15 mikrog D-vitamiinivalmiste & muistutus D-vitamiinisuosituksista

Devisol Dino on pehmeä dinosauruksen muotoinen D-vitamiinivalmiste. Pakkauksessa on appelsiinin ja mustikan makuisia pureskeltavia dinoja. Yhdessä dinossa on 15 mikrogrammaa D-vitamiinia. 

Annostus: 1 kpl päivässä. Suositellaan yli 3-vuotiaille tai kun lapsi osaa pureskella hyvin. Suositeltava vuorokausiannos sisältää 15 mikrog* D3-vitamiinia. *300 % vuorokautisen saannin vertailuarvosta.

Saatavilla 60 ja 120 kpl pakkauksissa.

Ravintolisä. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Ruokavalio ja erityistarpeet: Gluteeniton, hiivaton, laktoositon, liivatteeton, maidoton, väriaineeton, sokeriton.

 

Loka-maaliskuussa on hyvä hetki varmistaa riittävä D-vitamiinin saanti.

  • Suomessa lapsille suositellaan D-vitamiinilisän ympärivuotista käyttöä 2 viikon ikäisestä lähtien 12 kuukauteen saakka 2-10 µg (=mikrogrammaa)/vrk riippuen äidinmaidonkorvikkeen/vieroitusvalmisteen määrästä, 1-vuotiaille 10 µg/vrk ja 2–17-vuotiaille 7,5 µg/vrk.
  • Raskaana oleville ja imettäville naisille suositellaan D-vitamiinilisää 10 µg/vrk ympäri vuoden.
  • ≥ 75-vuotiaille suositellaan D-vitamiinilisää 20 µg/vrk ympäri vuoden. Pienempää D-vitamiinilisäannosta (10 µg) voi suositella, jos käytetään säännöllisesti paljon vitaminoituja maitovalmisteita, ravintorasvoja ja/tai kalaa.
  • Silloin, kun ei käytetä päivittäin D-vitaminoituja maitovalmisteita, rasvalevitteitä ja/tai kalaa 2-3 kertaa viikossa, suositellaan 18-74-vuotiaille 10 µg D-vitamiinilisää vuoden pimeimpänä aikana (loka-maaliskuussa).

Lähde ja lisätietoa suomalaisista ravitsemussuosituksista saat Ruokaviraston sivuilta.

0
Feed